تینر P12

تینر P12
سرفصل های مقاله

تینر چیست؟ تینر P12 چه خواصی دارد؟ این تینر چه کاربردهایی در صنایع داشته و مناسب‌ترین آن کدام است؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤالات ادامه این مطلب را مطالعه فرمایید.

تینرها به‌عنوان یک حلال شیمیایی که رقیق‌کننده است و در صنعت از آن استفاده می‌شود شناخته شده و برای بهبود خاصیت رنگ‌ها نیز از آن بهره می‌برند. یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین ابزارها در صنعت نقاشی ساختمان و صنایع تینر است. همچنین تینر P12 برای حذف رنگ از روی غلطک، برس و تجهیزات نقاشی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

تینر چیست؟

تینرها به مایعات شیمیایی فراری گفته می‌شوند که برای رقیق کردن رنگ و تمیزکردن سطوح و ابزارها از آن استفاده می‌شود. این محصول در بهبود خواص رنگ نیز تأثیر زیادی دارد. تینرها در خواص کاربری رنگ‌ها، خواص نهایی و زمان خشک‌شدن لایه رنگ نقش تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت. انتخاب تینر P12 نیز بر ویسکوزیته، قابلیت اسپری و… تأثیر می‌گذارد.

خواص تینر P12

هنگامی که در رنگ از تینر استفاده می‌کنید تأثیر بسزایی را روی خواص کاربری رنگ خواهد گذاشت. از تأثیرات مستقیم آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت اسپری
  • ویسکوزیته آن
  • داشتن خاصیت برس خوری
  • مدت‌زمان و سرعت خشک‌شدن رنگ
  • خواص فیزیکی و شیمیایی آن
  • سرعت تبخیر
  • نقطه‌جوش
  • میزان رطوبت
  • رنگ
  • ضریب شکست نور
  • میزان Ph

تینر فوری

تینر فوری باتوجه‌به قدرت حلالیت بالای آن برای رقیق کردن رنگ‌های سیلر، کیلر، نیتروسلولز و رنگ‌ فوری هوا خشک موردداستفاده قرار می‌گیرد. از ویژگی‌های تینر فوری بی‌رنگ بودن و بوی تند آن است. تینر فوری به‌سرعت تبخیر می‌شود به همین خاطر به آن فوری می‌گویند. این روزها استفاده از این حلال نیز روبه افزایش بوده و برای رنگ کردن هم تینر P12 یکی از مهم‌ترین حلال‌ها است.

مناسب‌ترین تینر کدام است؟

تینرها انواع مختلفی دارند چرا که هر رنگی ساختار شیمیایی مخصوص به خود را دارد و باید از حلال مناسب برای آن استفاده شود. برای رقیق کردن رنگ‌ها و تمیزکردن سطح کار به تینر P12 نیاز خواهید داشت. خاصیت‌ها و درجه‌های متفاوتی از تینرها وجود دارد که باید بدانید برای رنگ موردنظر شما چه حلالی مناسب خواهد بود. از عوامل دیگری که برای شناخت تینر لازم است رنگ بوده که مهم‌ترین ویژگی آنها درصد خلوص، کیفیت پالایش و تمیزی ظروف آن است. 

مناسب‌ترین تینر کدام است؟

در فرمولاسیون رنگ‌های سفید و روشن رنگ آن اهمیت زیادی خواهد داشت. به‌عنوان‌مثال رنگ رزین روغنی مناسب‌ترین رقیق‌کننده برای تینر روغنی خواهد بود. یا برای رنگ پلی‌اورتان تینر پلی‌اورتان یا همان تینر P12 مناسب است. رنگ اپوکسی نیز نیاز به تینر اپوکسی دارد. به این نکته هم باید توجه داشته باشید که حلالیت تینرها به معنای رقیق کنندگی آن بوده و تینری از حلالیت بالا برخوردار است که با مصرف کمتر، ویسکوزیته رنگ را بیشتر کاهش دهد.

عواملی که تینر روی آنها تأثیرگذار خواهد بود

هنگامی که می‌خواهید یک حلال را انتخاب کنید انتظارات خودتان را مدنظر قرار دهید. به عنوان مهم‌ترین عواملی که تینرها روی آن تأثیرگذار خواهد بود به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • زمان تبخیر تینر روی خشک‌شدن رنگ تأثیر خواهد گذاشت
  • یکنواخت کردن سطح
  • براق بودن رنگ به این ماده شیمیایی بستگی دارد.
  • چسبندگی رنگ نیز تحت‌تأثیر تینر P12 خواهد بود.

نکات ایمنی در هنگام استفاده از تینر P12

نقطه اشتعال هر مایعی که قابل احتراق است پایین‌ترین درجه حرارت بخارات مایع آن که با شعله یا جرقه مشتعل می‌شود خواهد بود. نقطه اشتعال تینر هم به این دلیل مهم است که در هنگام استفاده از آن باید شدت آتش‌سوزی این ماده را بدانید. پس چه در زمان انبارداری، حمل و استفاده از آن باید نقطه اشتعال تینر P12 را بدانید.

علاوه بر خاصیت اشتعال از نظر زیست‌محیطی نیز برای انسان و محیط‌زیست خطرناک خواهد بود. تینرها روغن طبیعی را در خود حل می‌کنند و باعث ناراحتی پوستی می‌شوند. پس حتماً از وسایل محافظتی مانند: دستکش، عینک و ماسک استفاده کنید. در فضای بسته به‌هیچ‌عنوان از تینر استفاده نکنید و آن را روی زمین یا داخل فاضلاب نریزید. برای نگهداری از آن نیز ظروف دربسته را به کار ببرید. 

نسبت صحیح استفاده از تینر P12

نسبت صحیح استفاده از تینر به میزان رنگ بستگی دارد. این نسبت به طور معمول 3 به 1 است. اگر برای رنگ کردن می‌خواهید از اسپری کردن آن روی سطح استفاده کنید باید رنگ خود را رقیق‌تر نمایید تا به‌راحتی رنگ از آن خارج شود. در هنگام مخلوط کردن تینر P12 با رنگ دمای اتاق باید حدود 25 درجه سانتیگراد باشد. 

برای مخلوط کردن این دو ماده بهترین گزینه مخزن‌های چوبی است و حتماً آن را به‌آرامی مخلوط نمایید. بهترین ماده هم برای زمانی که این تینر آتش گرفت استفاده از پودر شیمیایی خشک دی‌اکسیدکربن و فوم خواهد بود. 

بیشتر بدانید: تینر روغنی

جمع‌بندی

با انتخاب نامناسب تینر در هنگام رقیق کردن رنگ باعث کدر شدن آن خواهید شد. کیفیت رنگ هم پایین خواهد آمد و باعث ترک برداشتن آن می‌شود. باتوجه‌به اینکه تینر P12 سرعت تبخیر بالایی دارد باعث جذب قطرات بر روی سطح خواهد شد. در رنگ‌های پلی‌اورتان که از این تینر استفاده می‌شود شاهد خشک نشدن سطح خواهید بود اگر انتخاب مناسبی نداشته باشید. پس با مراجعه به فروشگاه‌های معتبر تینر باکیفیت و مناسب کار خود را تهیه نمایید تا در هنگام استفاده از آن دچار چنین مشکلاتی نشوید.

محصولات مرتبط