تینر روغنی

تینرهای روغنی را با رنگ‌های روغنی یا رنگ‌های پایه ترکیب کرده و سطوح چوبی یا اجسام فلزی را رنگ می‌کنند. گاها ممکن است در بازار از تینرهای روغنی به جای نفت استفاده کنند در حالی که این دو با هم متفاوت هستند. تینر یک مایع قابل اشتعال، بی رنگ و شفاف است که به عنوان هیدروکربن‌های نفتی شناخته می‌شود. درحالی که نفت یک سوخت فسیلی بوده و از بقایای موجودات دریایی چون جلبک‌ها و باکتری‌ها تشکیل می‌شود. تینرها دارای انواع مختلفی هستند که تنها یکی از آن‌ها با عنوان تینر روغنی در بازار به فروش می‌رسد. این دسته از تینرها بر پایه حلال‌های هیدروکربنی تولید شد‌ه‌اند. بهترین رنگ‌هایی که می‌توان برای آن‌ها از تینر روغنی استفاده کرد رنگ‌های پایه آلکید هستند. چنانچه قصد خرید تینر روغنی دارید لازم است بدانید که تینرهای روغنی نسبت به دیگر انواع تینرهای موجود در بازار قدرت کمتری دارند.
تینر روغنی
سرفصل های مقاله

تینر روغنی یا وایت اسپریت در صنایع به جای نفت استفاده می شود. تینر و تینر فوری حلال هستند و به عنوان رقیق کننده رنگ در صنایع استفاده می شوند. تینر انواع مختلفی دارد اما مهم ترین نکته این است که در نقاشی های صنعتی و ساختمانی نقش بسیار مهمی دارند. برای ساخت تینر مراحل مختلفی طی که تا تولید و در بازار ارائه شود. در انتخاب تینر باید بسیار دقت کنید زیرا هر رنگ باید با تینر مخصوص خود ترکیب شود تا کیفیت و کارایی خود را از دست ندهد. تینر روغنی به دلیل سرعت پایین تبخیر کار را کمی کند میکند و کمی چرب تر از تینر های دیگر است که ما در این مقاله کاربرد ها، مزایا و معایب را توضیح خواهیم داد.

معرفی انواع تینر

معرفی انواع تینر

هر یک از تینرهای فوق خواص، ویژگی و کاربردهای خاص خود را دارند. مناسب‌ترین نسبت ترکیب تینرهای روغنی با رنگ‌های روغنی نیم برابر است. به عبارتی برای یک کیلو رنگ روغن باید نیم لیتر تینر روغنی در رنگ ترکیب شود. کاربرد اصلی تینرهای روغنی رقیق کردن رنگ‌هایی با پایه روغنی است.

علاوه بر رقیق کردن رنگ‌ها از تینر می‌توان برای پاک کردن سطح کار نیز استفاده کرد؛ این اقدام چسبندگی رنگ به سطح مورد نظر را افزایش می‌دهد.

تینرهای روغنی نسبت به تینر فوری دیرتر خشک شده و خاصیت آتش گرفتگی کمتری دارند. معمولا نسبت ترکیب تینر آلکیدی با رنگ‌های روغنی نیم برابر است.

 اما توجه داشته باشید که این نسبت بین برندهای مختلف تینر موجود در بازار ممکن است کمی متفاوت باشد.

چه نکات ایمنی را در حین استفاده از تینر روغنی باید رعایت کرد؟

  • تینر آلکیدی را در ظرف در بسته نگهداری کنید.
  • این حلال بسیار قابل اشتعال است.
  • از تخلیه تینر در فاضلاب خودداری کنید.
  • محیطی که در آن از تینر استفاده می‌کنید باید تهویه مناسبی داشته باشد.
نکات استفاده در حین استفاده از تینر روغنی

ترکیب هرگونه رنگی با تینرهای مخصوص خود باید در هوای آزاد صورت بگیرد. همچنین رنگ آمیزی سطوح مختلف به وسیله تینر نیز باید در محیط‌هایی با هواکش مناسب باشد. حین کار با تینر از ابزارهای محافظتی چون دستکش و عینک استفاده کنید. از آنجایی که حلال‌هایی چون تینر روغنی بسیار قابل اشتعال هستند، بهتر است حین کار با آن‌ها یک کپسول آتش نشای دم دست داشته باشید. از ریختن تینر بر روی زمین یا داخل فاضلاب نیز اجتناب کنید. 

قیمت تینر روغنی با توجه به حجم و برند آن تعیین می‌گردد. برای خرید عمده تینر روغنی از طریق شماره‌های موجود در سایت با ما تماس بگیرید. 

 چه نکات ایمنی را در حین استفاده از تینر روغنی باید رعایت کرد؟
چه نکات ایمنی را در حین استفاده از تینر روغنی باید رعایت کرد؟

تفاوت تینر روغنی و تینر فوری چیست؟

همان‌طور که کمی پیش نیز خواندید یکی دیگر از انواع تینرهای موجود در بازار تینرهای فوری هستند که در خواص و ویژگی تفاوت‌هایی با تینر روغنی دارند. به عنوان مثال تینر فوری را می‌توان یک مکمل بسیار مناسب برای بنزین دانست.

همچنین در صنایع تولیدی مختلف از تینرهای فوری نسبت به دیگر انواع تینر بیشترین استفاده را می‌کنند و کاربرد آن‌ها مانند تینرهای روغنی تنها محدود به یک کارایی نمی‌شود.

علاوه بر این موضوع تینرهای فوری برای رنگ‌های فوری یا نیتروسلولزی مناسب هستند درحالی‌که از تینر روغنی برای رنگ‌های رزین روغنی استفاده می‌شود

کاربرد تینر روغنی چیست؟

اصلی‌ترین کاربرد تینرهای روغنی همان‌طور که تا به اینجای مطلب دریافتید، رقیق کردن رنگ‌های روغنی است. تینرهای آلکیدی چرب هستند و سرعت خشک شدن آن‌ها نسبت به دیگر انواع تینرها پایین‌‌تر است.

به همین خاطر چنانچه یک سطح چوبی مانند درب‌های چوبی ساختمان را با رنگ روغنی و تینر روغنی رنگ آمیزی کنید، مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا رنگ کاملا خشک شود.

توجه داشته باشید که قدرت حل کنندگی تینرها و اعدادی که بر روی ظرف تینر مشاهده می‌کنید میزان رقیق کنندگی این تینر را نشان می‌دهد. هر چه قدرت حل کنندگی تینر بالاتر باشد، برای رقیق‌تر کردن یک رنگ به میزان کمتری از آن تینر نیاز خواهد بود. 

کاربرد تینر روغنی چیست؟
کاربرد تینر روغنی چیست؟

ویژگی‌های تینر روغنی

انتخاب یک تینر مناسب در خواص کاربردی رنگ و مدت زمان خشک شدن لایه‌های رنگ نقش تعیین کننده‌ای دارد. از همین‌رو بسیار مهم است که برای چه نوع رنگی، چه نوع تینری و با چه ویژگی‌هایی انتخاب شود.

برای انتخاب یک تینر روغنی با ویژگی‌های مناسب باید به عواملی چون نوع رنگ، دانسیته، میزان رطوبت، درصد مواد غیر فرار و حتی ضریب شکست نور توجه داشته باشید.

از دیگر ویژگی‌های تینر روغنی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • قدرت تبخیر مناسب
  • حفظ براقیت رنگ‌ها
  • قدرت حلالیت خوب 
  • دارای گرانروی بالا
  • سرعت تبخیر پایین
  • دارای بوی بد

حین خرید تینرهای روغنی به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟

حین خرید یک تینر مناسب با توجه به کاربرد آن باید به مواردی چون سرعت تبخیر تینر، نقطه اشتعال، قدرت حلالیت، نقطه جوش و همچنین قابلیت شعله وری تینر مورد نظر توجه داشت.

هر تینری باید کاملا متناسب با نوع رنگ انتخاب شود چراکه قدرت حلالیت یک تینر در واقع همان قدرت رقیق کنندگی آن است. از همین‌رو به عنوان مثال نمی‌توان رنگ‌ های فوری را با تینرهای روغنی رقیق کرد.

خرید تینر روغنی

قبل از انتخاب یک تینر به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • سرعت خشک شدن
  • قابلیت چسبندگی
  • صافی سطح
  • براقیت رنگ

چرا قبل از استفاده از رنگ‌های روغنی آن را با تینر ترکیب می‌کنیم؟

همان‌طور که خواندید کاربرد اصلی تینرهای روغنی، رقیق کردن رنگ‌های روغنی است. اما چه لزومی دارد که این رنگ‌ها قبل از استفاده رقیق شوند؟ رنگ‌های روغنی به دلیل گران روی بالایی که دارند توسط پیستوله‌های رنگ اسپری نمی‌شوند از همین‌رو لازم است که با کمک یک حلال، این رنگ‌ها را کمی رقیق کرد.

ترکیب رنگ روغنی با تینر

اضافه کردن تینر به رنگ‌های روغنی فاصله بین مولکولی آن‌ها را افزایش می‌دهد و سپس می‌توان از آن رنگ روغنی به حالت افشانه استفاده کرد. 

قیمت تینر روغنی

تینرهای روغنی در حجم‌های مختلفی چون 1 لیتری، 3 لیتری، 4 لیتری، 15 لیتری یا 20 لیتری به فروش می‌رسند. بنابراین قیمت این تینرها با توجه به مارک تینر و حجم آن تعیین می‌شود. هرچه تینر باکیفیت‌تر باشد، قیمت آن بیشتر است. به عنوان مثال قیمت تینر روغنی بیات 1 لیتری از دیگر برندهای موجود در بازار کمی گران‌تر است. برای اطلاع از قیمت تینر و خرید عمده تینر روغنی از طریق شماره‌های موجود در سایت با کارشناسان فروش ما در روشان فام تماس بگیرید. 

سوالات متداول

آیا تینر روغنی ارزان قیمت را خریداری نماییم؟ فاکتورهای متعددی بر قیمت تینر روغنی اثر گذار است. برند تولید کننده، یکی از این فاکتورها است. تعدادی از برندها، تینرهای روغنی خود را با کیفیت پایین تری به بازار عرضه می کنند و یا این برندها محبوبیت و شهرت کمتری میان مصرف کننده دارند، به همین دلیل تینرهای خود را با قیمت پایین تری به فروش می رسانند.

یکی دیگر از فاکتورهایی که بر قیمت تینرها تاثیر می گذارد، حجم ظرف تینرها است. به میزانی که حجم ظرف تینرها کمتر شود، قیمت تینر نیز ارزان تر خواهد بود.

نفت، سوخت فسیلی است که از بقایای موجودات دریایی مانند جلبک ها و باکتری ها طی سالیان سال تشکیل می شود. در حالی که تینر فرآورده نفتی است که مضرات کمتری نسبت به نفت دارد. تینرها دارای انواع مختلفی است که تنها یکی از آنها با عنوان تینر روغنی در بازار به فروش می رسد. تعدادی از ویژگی های تینرها عبارتند از:

  • قابل اشتعال بودن
  • بی رنگ بودن
  • شفاف بودن
محصولات مرتبط
0 پاسخ ها

پاسخ دهید

می خواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای مشارکت!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *