رنگ کنیتکس

رنگ کنیتکس یا رنگ چرم نما یکی از انواع رنگهای ساختمانی است. از این رنگ برای پوشش دیوارهای داخلی و بیرونی و قسمت های مختلف ساختمان می توان استفاده کرد. مواد تشکیل دهنده رنگ کنیتکس پرلیت، پنبه نسوز، مواد رنگی و رزین سنتیک می باشد. این رنگ دارای پوشش‌دهی خوب و عمر طولانی و مقاومت بسیار عالی در مقابل نوسانات دما و نور و سایر عوامل جوی است. در ادامه این مقاله از روشان فام، با ویژگی‌ های این رنگ بیشتر آشنا خواهید شد.
رنگ کنیتکس
سرفصل های مقاله

رنگ کنیتکس چیست ؟

رنگ کنیتکس یک پوشش و یا یک لایه نسبتا ضخیم تر از سایر رنگ ها است که میتواند ایجاد شیار و برآمدگی و گودی در سطح کند و با متنوع بودن رنگ در ایجاد زیبایی موثر باشد. از این رنگ همانطور که گفته شد اغلب در نمای ساختمان ها و دیوار و سقف می توان استفاده کرد.

انواع رنگ کنیتکس

رنگ کنیتکس را میتوان از دو منظر یا دیدگاه تقسیم بندی کرد. اول بر اساس شکل دانه بندی که به سه گرو تقسیم می شوند:

  1. رنگ کنیتکس دانه درشت که دارای دانه های درشت پرلیت و پنبه نسوز است و تولید سطحی برجسته می نماید.
  2. رنگ کنیتکس دانه متوسط که دارای دانه های پرمیت ریزتر بوده و رنگ بعد از اجرا، سطحی نسبتا برجسته تولید می کند.
  3. رنگ کنیتکس دانه ریز که بعد از اجرا چون دانه های تشکیل دهنده اش ریز است و ایجاد سطحی صاف تر می نماید.

برای اطلاعات بیشتر از انواع رنگ های( رنگ صنعتی ، رنگ ساختمانی ، رنگ ترافیکی ، رنگ فوری ) کلیک کنید.

ویژگی انواع رنگ های کنیتکس

رنگ های کنیتکس ممکن است روغنی یا پلاستیکی و یا آکریلیک باشند که هر یک از آن‌ ها ویژگی های منحصر به فرد خود را دارا هستند. در ادامه به برخی از این ویژگی ها اشاره خواهیم کرد.

ویژگی انواع رنگ های کنیتکس
  • رنگ کنیتکس روغنی ضد آب است و حلال آن بنزین می باشد و باید هنگام استفاده نهایت دقت را در نظر داشته باشیم تا از خطر آتش سوزی در امان بمانیم. ازاین رنگ با طرح های گوناگون در نمای ساختمان می توان استفاده کرد.
  • رنگ پلاستیک کنیتکس چون حلال آن آب است خاصیت ضد آب ندارد و نمیتوان از آن در نماها و مناطقی که رطوبت بالا است استفاده کرد.
  • رنگ اکریلیک کنیتکس که بیشترین موارد استفاده را دارد از حلال آب استفاده می کند ولی بعد از خشک شدن ضد آب می شود و این به خاطر خواص اکریلیک موجود در آنهاست. از این رنگ کنیتکس میتوان در انواع فضاها مثل نمای بیرون و دیوارهای داخلی و سقف و بدنه استفاده کرد.
  • این نوع رنگ با رنگ های روغنی و پلاستیکی کنیتکس ضمن هم خانواده بودن دارای ترکیبات و ویژگی های مشترک هستند. به همین دلیل که خواص هر دو رنگ قبلی را به همراه دارند، بیشتر از بقیه رنگ های کنیتکس مورد استقبال و استفاده قرار گرفته اند.
  • یکی دیگر از مزیت های این رنگ این است که جلوی تنفس سطح را نمی گیرد و دیوار هایی را که احتیاج به مولکول های آب دارند مثل دیوار بلوکه ای و یا بتونی که به مرور زمان و با جذب آب محکمتر می شوند را می توان با این رنگ پوشش داد.

مزایای کنیتکس

این رنگ ها دارای مزایا و معایب مختلف هستند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.

 مزایای رنگ کنیتکس

  • صرفه اقتصادی و زمانی یکی از مزایای عمده این رنگ است چون سرعت اجرای بالایی دارد و مواد اولیه آن نسبت به سایر رنگ ها ارزان تر است.
  • تنوع رنگ و اشکال حاصل از استفاده این رنگ زیاد است و همین امر باعث استقبال از رنگ کنیتکس شده است. از این رنگ بیشتر در نقاطی که دارای چشم انداز از دور می باشند استفاده می شود. نماهای ساختمان ها و سالن های نمایشگاه ها و لابی هتل ها معمولا از این رنگ استفاده می کنند.
  • وزن کم و بطور کلی سبک بودن این رنگ هم یکی از مزایای آن بشمار می آید چون از مواد اولیه سبک و پر حجم در تولید آن استفاده شده است.

معایب رنگ کنیتکس

  • مقاومت رنگ کنیتکس کم است و بر اثر مرور زمان و تابش آفتاب رنگ و کیفیت خود را به سرعت از دست می دهد.
  • در مقابل صدا و حرارت عایق نبوده و به همین دلیل کمکی به هدر نرفتن انرژی و دمای محیط نمی کند.
  • در مواد اولیه ساخت رنگ کنیتکس از مواد آتش گیرنده استفاده شده است و در بعضی از آنها از حلال بنزین نیز استفاده میشود که خطر آتش سوزی را به همراه دارد و در هنگام آتش سوزی خود رنگ هم آتش می گیرد.

اجرای رنگ کنیتکس

برای اجرای رنگ کنیتکس 6 مرحله زیر را باید آماده و از قبل انجام دهیم:

اجرای رنگ کنیتکس

  1. آماده کردن سطح مورد استفاده رنگ و زیرسازی آن
  2. برای سطحی که قبلا روی آن رنگ پلاستیک خورده است باید از پرایمر به عنوان آستر استفاده کنیم و بگذاریم خوب خشک شود.
  3. ترک ها و پستی و بلندی ها را باید قبل از انجام کار با بتونه یا سیمان و یا گچ پر کرده باشیم.
  4. سطح مورد نظر را از هرگونه گرد و غبار و یا رطوبت پاک کنیم. این رنگ ها مخصوصا به رطوبت و آب هنگام کار حساس هستند.
  5. قبل از شروع به کار باید رنگ را با آب مخلوط و بخوبی ورز دهیم تا چسبندگی مورد نظر را بدست آورند.
  6. این رنگ ها را می توانیم با کمک پیستوله بپاشیم. بعد از اینکه سطح بخوبی به رنگ آغشته شد و قبل از اینکه خیلی خشک شود از غلطک های مخصوص و یا وسایل دیگر جهت شکل دادن رنگ استفاده می کنیم.

آیا امکان شستشوی رنگهای کنیتکس وجود دارد؟

رنگ کنیتکس یک پوشش رنگی است و از مواد پرلیت و میکا و پنبه نسوز و مواد دیگر ساخته می شود. در مورد قابل شستشو بودن آن به جرات می توان نظر مثبت داد و این خود از نقاط قوتی که از این رنگ استفاده می کنند مشخص می شود.

Is it possible to wash Knittex paints?

ئاز این رنگ در سردترین کشور ها مثل کانادا و معتدل ترین و گرمترین نقاط دنیا استفاده می شود. هریک از این مناطق دارای آب و هوای مختلف سرد، معتدل، گرم، خشک و مرطوب می باشند.

رنگ کنیتکس حدود 50 سال است که در هر یک از محل ها و کشورهایی که نام برده شد استفاده می شود. امروزه از رنگ کنیتکس بیشترین استفاده را در دیوارنویسی می کنند و چون جنس رنگ کنیتکس سخت و از موادی چون سنگ ریزه ساخته شده است دارای تاب آوری بالا در مقابل گرما و سرما و رطوبت و سایر عوامل طبیعی دیگر است.

بیشتر بخوانید: یک چسب چوب خوب چه ویژگی هایی دارد؟ ، خرید رنگ زمین ورزش ، اصول ترکیب رنگ در نقاشی ساختمان ، کاتالوگ رنگ

زمان اجرای رنگ کنیتکس چگونه است؟

در مورد زمان اجرای رنگ کنیتکس می توان گفت که برای یک خانه 90 متری حدودا نیاز به یک روز زمان خواهیم داشت. این رنگ بعد از 8 ساعت پ خشک می شود و تقریبا بویی هم ندارد ولی برای ایجاد استحکام نهایی باید دو هفته تا بیست روز صبر کنیم.

این رنگ خاصیت ضد کپک داشته و محافظ محیط زیست است. سرعت در انجام رنگ آمیزی و دوام و طول عمر بالای این رنگ از یکی از جذابیت های آن محسوب میشود.برای خرید و اطلاعات بیشتر درباره رنگ کنیتکس میتوانید با مشاوران روشان فام تماس گرفته و اطلاعات بیشتر درباره این رنگ بدست آورید.

محصولات مرتبط