تینر فوری امروزه در صنایع زیادی کاربرد دارد به همین دلیل کیفیت و نوع تینر بسیار مهم است و در خرید باید دقت داشته باشید. شرکت روشان فام از مواد بسیار خوبی استفاده می کنند به همین دلیل کیفیت تینر ها بسیار بالا و خوب است. مهم ترین کاربرد تینر فوری رقیق سازی رنگ است که در صنایع نقاشی ساختمانی و… بسیار کاربردی است. برای اطلاع از تینر ها و نحوه خرید می توانید با کارشناسان و متخصصان شرکت ما درباره تینر فوری اطلاعات را کسب کنید و نحوه خرید را مطلع شوید.
تینر فوری چیست؟
تینر فوری ترکیبی از حلالهای مختلف است که در فرایند رقیق سازی رنگها نقش اصلی را ایفا میکنند. همچنین رنگهایی که براساس نیتروسلولوز ساخته میشوند و در ایران اصطلاحا به آنها رنگ فوری گفته میشود. مهمترین کاربرد تینر فوری رقیق کردن رنگهای فوری و تمیز کردن سطوحی است که رنگ آمیزی شود اشاره کرد. هرچند که اگر سطوح قبل از رنگ آمیزی توسط تینر پاکسازی شوند، قدرت چسبندگی لایههای رنگ به آنها بیشتر میشود. به همین منظور میتوان از انواع تینرها به منظور تمیز کردن سطوح استفاده کرد. رقیق کنندهها تاثیر بسیاری بر روی خواص رنگها و عملکرد آنها دارند؛ به عنوان مثال تینری که برای رقیق کردن رنگ استفاده میشود تعیین میکند که این رنگ چه مدت زمانی را برای خشک شدن نیاز دارد. دقیقا به همین جهت انتخاب تینر مناسب از اهمیت زیادی برخوردار است. از تینر فوری برای رقیق سازی رنگهایی با پایه رنگهای فوری هوا خشک، سیلر، کیلر و نیتروسلولوز استفاده میشود. همچنین این رقیق کننده به عنوان یکی از بهترین حلالها جهت رنگهای هوا خشک به شمار میرود.
بیشتر بخوانید:
اصلیترین مواد تشکیل دهنده تینرهای فوری عبارتنداز:
- استون
- وایت اسپریت
ترکیبات ساخت تینرهای فوری
تینرهای فوری از حلالهای اصلی، حلالهای کمکی و رقیق کنندهها تشکیل شدهاند که هر یک کاربرد خاص خود را دارد. به عنوان مثال حلالهای اصلی قادر هستند به تنهایی نیتروسلولوز را حل کنند. این در حالی است که حلالهای کمکی به تنهایی قادر به حل کردن نیتروسلولوز نیستند، اما حضور آنها در ترکیب تینر فوری قدرت حل کنندگی حلالهای اصلی را افزایش میدهد. حلالهای رقیق کننده نیز بسته به نیاز و فرمول به ترکیبات تینر فوری به آن اضافه میشوند.
توجه داشته باشید یک تینر هر چه حلال اصلی بیشتری داشته باشد، قدرت حل کنندگی آن بیشتر دارد و کد قراردادی آن نیز بالاتر خواهد بود. آن دسته از تینرهای فوری که کد بالاتری دارند، از قیمت بیشتری نسبت به دیگر تینرها دارند.
کاربرد تینر فوری چیست؟
در تینرها از ترکیبات متفاوتی استفاد میشود که کاربردهای مختلفی نیز دارند که در ادامه به معرفی انواع کاربرد تینر فوری میپردازیم.
- رقیق سازی رنگها
- شستشوی ابزارهای صنعتی
- تمیز کردن ابزارهای آغشته به رنگ
- جلوگیری از سفت شدن رنگ در هنگام باز ماندن در رنگ
یک تینر فوری خوب چه ویژگیهایی دارد؟
- سرعت تبخیر مناسب
- قدرت حلالیت بالا
- سازگاری با نوع رنگ
- شفافیت و عدم کدری
- نداشتن بوی تند
- سرعت تبخیر بالا
- بدون مواد معلق
انواع تینرهای فوری
تینرهای فوری خود دارای انواع مختلفی هستند. این تینرها به چند دسته 10000، 12000، 15000، 20000 و 30000 تقسیم بندی میشوند.این روش کدگذاری یک روش قراردادی میان تولید کنندههای مختلف است و شرکتهای زیادی از این کدها استفاده میکنند. قیمت گذاری بر روی تینرها نیز بر اساس کدهای هر یک تعیین انجام میشود. مسلم است که هر چه تینر قدرت بیشتری داشته باشد، قیمت بالاتری نیز دارد.
مزایای رقیق کنندههای فوری
به عنوان یکی از بزرگترین مزایای تینرهای فوری میتوان به این موضوع اشاره کرد که از این رقیق کننده علاوه بر کاهش ویسکوزیته رنگهای فوری، میتوانند به عنوان یک شوینده قوی صنعتی مورد استفاده قرار گیرند.
همچنین میزان براقی یا ماتی رنگهای چوب را نیز میتوان با این دسته از تینرها تغییر داد. یکی دیگر دیگر از مزایای تینرهای فوری این است که میتوان از آنها در رنگهای اتومبیل و همچنین رنگهای هوا خشک استفاده کرد.
بیشتر بدانید: تینر فوری 10000
ضررهای تینر فوری
تینرهای فوری نیز مانند دیگر انواع رقیق کنندهها دارای مضراتی هستند. توجه داشته باشید که حین استفاده از این رقیق کننده نباید تینر با چشم برخورد داشته باشد. بنابراین نیاز است که در هنگام کار با تینر فوری از لوازم محافظتی چون عینک و دستکش استفاده کنید. برخورد این رقیق کننده با چشم میتواند منجر به تاری دید و سوزش شدید چشمها شود. علاوه بر آن استنشاق این رقیق کنندهها نیز برای سلامتی بسیار مضر است. از همینرو توصیه میشود حین استفاده از تینرهای فوری حتما مکان مورد نظر باید از تهویه مناسبی برخوردار باشد.
آیا میتوان مادهای دیگر را جایگزین تینر فوری کرد؟
در گذشته برای رقیق کردن رنگهای فوری برخی از بنزین به جای تینرها استفاده میکردند. این راهکار علمی نبوده و توصیه نمیشود چراکه رنگ به غلظت مناسبی نمیرسد و نتیجه مطلوبی حاصل نمیشود. به عبارتی میتوان اینطور گفت که جایگزینی برای تینرهای فوری وجود ندارد چراکه میزان ویسکوزیته رنگی که با تینر فوری باز میشود، با هیچ حلال دیگری قابل اجرا نیست. از همینرو لازم است برای هر پایه رنگی، تینر مناسب با ویسکوزیته آن رنگ استفاده کنید.
چرا انتخاب یک رقیق کننده خوب اهمیت دارد؟
توصیه میشود که در انتخاب تینر مناسب دقت بسیاری داشته باشید چراکه مهم است نوع تینر با رنگ شما سازگاری داشته باشد. به عنوان مثال مدت زمان تبخیر یک تینر فوری، در مدت زمان خشک شدن رنگ موثر است. همچنین چسبندگی رنگ به سطوح نیز تحت تاثیر تینری که با آن رقیق شده است قرار میگیرد. براق بودن یا کدر بودن یک رنگ نیز تحت تاثیر رقیق کنندهای که استفاده میکنید قرار میگیرد. بنابراین خرید تینر فوری مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
مشکلات استفاده از تینر نامناسب
- پایین آمدن کیفیت رنگ و کدر شدن آن
- خشکی و ترک خوردگی رنگ بر روی سطوح
- حبابدار شدن رنگ
صادرات تینر
صادرات کالاهای صنعتی مانند حلالهای شیمیای، چون تینر که کاربرد بسیاری در صنایع مختلف دارند میتواند اقتصاد کشور را دچار تحولی مثبت کند. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید میتوانید با کلیک بر روی لینک تینر صادراتی مطالب مفیدی را مطالعه کنید.
تینر فوری مناسب انتخاب کنید
انتخاب تینر فوری که متناسب با نوع و جنس رنگ باشد بسیار حائز اهمیت است. چرا که تاثیر بسزایی بر روی حاصل رنگکاری خواهد داشت. همچنین علاوه بر رقیق سازی رنگ شما برای تمیز کردن سطح کار و ابزارهای مورد نیاز باید تینری را انتخاب کنید که حلالیتی مناسب با نوع رنگ داشته باشد.
شما میتوانید جهت انتخاب تینر مناسب با رنگ موردنظرتان با ما تماس گرفته و بهترین انتخاب را داشته باشید.
پاسخ دهید
می خواهید به بحث بپیوندید؟احساس رایگان برای مشارکت!