از این رنگ معمولا به عنوان پوششی برای کف اتاقهای کار یا گاراژها استفاده میشود چراکه یکی از بارزترین ویژگی این دسته از رنگها مقاومت بالای آنها در برابر لکههای شیمیایی چون بنزین یا انواع روغن است.
همانطور که اشاره شد رنگهای اپوکسی دارای دو جزء رزین اپوکسی و هاردنر هستند. به همین خاطر این رنگ چسبندگی خوبی بر روی طیف وسیعی از سطوح دارد و این موضوع طرفداران رنگهای اپوکسی را بیشتر کرده است.
این رنگها علاوه بر آنکه چسبندگی خوبی دارند و میتوان از آنها برای پوشش کف استفاده کرد، ضدخوردگی نیز هستند و به همین خاطر از آن به منظور محافظت از سازههای دریایی نیز استفاده میشود.
علت خرید رنگ اپوکسی چیست؟
- استفاده به عنوان پوشش کف
یکی از اصلیترین دلایل خرید رنگ اپوکسی از سوی افراد کاربردهای مفید این دسته از رنگها است. همانطور که اشاره شد از رنگ اپوکسی به دلیل مقاومت بالایی که در برابر مواد شیمیایی دارد برای پوشش کف گاراژ، پارکینگ یا جایگاههای سوخت استفاده میشود.
برای پوشش کف با کمک این رنگ میتوان از رنگهای مختلف اپوکسی استفاده کرد. به عنوان مثال از آبی متالیک برای نشان دادن ظاهر تمیز کف استفاده میشود.
- استفاده برای جلوگیری از خوردگی؛ رنگ اپوکسی دریایی
از دیگر کاربردها و اهداف خرید رنگ اپوکسی میتوان به استفاده از آنها به عنوان پرایمر در قسمتهای مختلف کشتیها یا سازههای دریایی اشاره کرد. البته باید به این موضوع توجه داشت که این رنگ مقاومتی در برابر اشعه UV خورشید ندارد از همینرو نمیتوان از آن برای مکانهایی که در معرض تابش مستقیم خورشید قرار دارند به عنوان رنگ رویه و پوشش نهایی استفاده کرد.
دیگر کاربردهای رنگ اپوکسی عبارت است از:
- ساخت چسبها
- ساختهای قالب کامپوزیتی و صنعتی
- مصارف خانگی
- سامانههای الکتریکی و الکترونیک
سفارش رنگ اپوکسی
رنگهای اپوکسی را بطور کلی میتوان به دو دسته تقسیم بندی کرد:
- جامد (رنگهای پودری که برای رنگ آمیزی خودروها مورد استفاده قرار میگیرند.)
- مایع (از رنگهای اپوکسی مایع برای پوششهای صنعتی و خانگی استفاده میشود.)
برای استفاده از رنگهای اپوکسی پودری ابتدا سطح را باردار کرده و سپس رنگ مورد نظر را با تفنگهایی مخصوص با بار الکتریکی مخالف سطح بر روی آن میپاشند. از این رنگ برای رنگ آمیزی خودرو استفاده میشود.
پس از رنگ آمیزی برای یکنواختتر شدن سطح رنگ شده را در کوره با دمای بالا حرارت میدهند به همین دلیل به این نوع رنگ اپوکسی رنگ کورهای نیز گفته میشود.
رنگهای اپوکسی-پلی استر نیز از دیگر انواع رنگهای اپوکسی هستند که جزو رنگ پودری به شمار میروند.
این دسته از رنگها که آن را با نام رنگهای هیبریدی نیز میشناسند نسبت به رنگهای اپوکسی پودری قدرت حفاظتی بیشتری داشته و مقاومتشان در برابر اشعههای مضر خورشید نیز بالاتر است.
از دیگر انواع رنگهای اپوکسی میتوان به اپوکسیهای پایه آب اشاره کرد. از رنگهای اپوکسی دریایی یک لایه مقاوم در برابر عوامل خورنده ایجاد میکنند از همینرو از آنها برای پوشش سازههای دریایی و بدنه کشتیها استفاده میشود.
انواع رنگهای اپوکسی
رنگهای اپوکسی دارای کاربردهای بسیار وسیعی هستند از همینرو انواع زیادی نیز دارند.
پرایمر اپوکسی پلی آمید، پرایمر اپوکسی ضدخوردگی، پرایمر زینک فسفات اپوکسی، پرایمر زینک ریچ اپوکسی دو جزئی، پرایمر زینک کرومات اپوکسی، پرایمر اکسید آهن اپوکسی پلی آمید، رنگ رویه اپوکسی پلی آمید، رنگ رویه اپوکسی پلی آمین، رنگ رویه اپوکسی پلی آمید نیمه مات، رنگ رویه اپوکسی پلی آمید مات، رنگ رویه کولتار اپوکسی پلی آمید، پرایمر اپوکسی فنولیک، رنگ اپوکسی استر هوا خشک و…
محصولات روشان
مزایای خرید بهترین برند رنگ اپوکسی
- مقاومت در برابر مواد شیمیایی چون بنزین، روغن، لکههای قوه یا چربی حاصل از غذا (از پوششهای اپوکسی برای کف آشپزخانهها نیز استفاده میشود.)
- مقاوم در برابر رطوبت و آب
- قدرت چسبندگی بالا به سطوح مختلف
- ماندگاری طولانی مدت
- قابل استفاده در سطوح بتنی، چوبی، سیمانی و فلزی
- امکان رنگ آمیزی فولاد با رنگ اپوکسی
- مقاوم در برابر خط و خش
- مقاوم در برابر اصطحکاک و عوامل جوی
- این رنگ پس از خشک شدن قابل شستشو است
- انعطاف پذیری بالایی دارد
- مقاوم در برابر آتش
معایب رنگهای اپوکسی
در کنار تمام مزایای ذکر شده فوق رنگ اپوکسی معایبی نیز دارد. بزرگترین عیب این دسته از رنگها این است که نمیتوان از آنها برای رنگ آمیزی سطوحی که در معرض تابش مستقیم آفتاب هستند استفاده کرد.
برای مشاهد و خرید تینر اپوکسی کلیک کنید.
رنگ اپوکسی نسبت به اشعه یو-وی خورشید مقاوم نیست از همینرو از آن به عنوان لایه نهایی استفاده نمیشود. از دیگر معایب رنگهای اپوکسی این است که در درمای پایین کارایی خود را از دست میدهد. برای نمونه در دمای کمتر از 5 درجه سانتی گراد رنگ اپوکسی چندان کارایی ندارد.
حلال رنگ اپوکسی چیست؟
رنگهای اپوکسی بر پایه حلال دارای 40 تا 60 درصد اپوکسی جامد هستند که با حلالهای شیمیایی ترکیب میشوند. اپوکسی بر پایه حلال تنوع رنگی بالایی دارد از همینرو فروش رنگ اپوکسی در این نوع زیاد است.
رنگ اپوکسی بر پایه آب نیز نوعی اپوکسی است که در آب حل میشود. یکی از مزیتهای اپوکسی بر پایه آب نسبت به اپوکسی بر پایه حلال، سمی نبودن بخارات ساطع شده از اپوکسی بر پایه آب است.
به همین خاطر رنگ اپوکسی بر پایه آب برای مصارف خانگی بیشتر توصیه میشود.
پس از خرید رنگ اپوکسی چگونه باید از آن استفاده کرد؟
همانطور که اشاره شد رنگ اپوکسی دارای تنوع بالایی است و کاربردهای زیادی را نیز شامل میشوند. بسته به کاربرد این رنگ طریقه مصرف آن ممکن است ساده یا پیچیده باشد.
برای مصارف خانگی رنگ آمیزی رنگ اپوکسی را میتوان با کمک قلممو یا غلطک انجام داد اما برای رنگ آمیزیهای صنعتی این ابزارها چندان مناسب نبوده و دوام نخواهد داشت.
برای بالا بردن قدرت چسبندگی رنگ اپوکسی قبل از رنگ آمیزی باید زیرسازی صورت بگیرد.
برای مشاهده انواع چسب ها و بتونه ها کلیک کنید.
به عنوان مثال چنانچه قرار باشد یک سطح چوبی با کمک رنگ بپوکسی رنگ آمیزی شود ابتدا باید با کمک سمباده سطح را صیقلی کرد.
مرحله بعدی اضافه کردن یک پرایمر مناسب با توجه به نوع رنگ اپوکسی است. پرایمر باید با توجه به جنس سطح و نوع رزین اپوکسی انتخاب شود.
در گام بعدی باید دو جزء رنگ را با یکدیگر ترکیب کنید. نسبت اختلاط این دو جزء با یکدیگر در کیفیت نهایی کار تاثیر بسزایی میگذارد.
پس از ترکیب، لایههای میانی با ضخامت مورد نیاز رنگ آمیزی میشود. برای رنگ آمیز لایههای دیگر بسته به دمای هوا باید 24 تا 48 ساعت زمان بگذرد.
اگر رنگ به خوبی خشک نشود استحکام کافی را پیدا نخواهد کرد.
التبه توجه داشته باشید که طولانیتر شدن این فاصله زمانی میتواند اپوکسی را غیر فعال کرده و قدرت چسبندگی آن به لایههای بعدی را کاهش دهد.
بیشتر بخوانید:
- رزین پلی اورتان
- رزین پلی استر
- رزین PVA
نکات مهم قبل از رنگ آمیزی با رنگ اپوکسی
توجه داشته باشید که سطح کار قبل از رنگ آمیزی باید عاری از هرگونه گرد و غبار، چربی یا آلودگی باشد چراکه این موارد میتواند قدرت چسبندگی لایههای چسب را کاهش دهد.
قبل از رنگ آمیزی با رنگهای اپوکسی توصیه میشود ابتدا سطح مورد نظر سند بلاست شود و پس از پاک کردن گرد و غبارهای ناشی از سند بلاست پوشش اپوکسی اعمال شود.
توجه داشته باشید که استفاده از برخی رنگهای اپوکسی میتواند موجب حساسیتهای آلرژیک شود بنابراین در حین رنگ آمیزی با اپوکسی باید نکات ایمنی به درستی رعایت شوند.
پاسخ دهید
می خواهید به بحث بپیوندید؟احساس رایگان برای مشارکت!