محبوبیت رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک بر هر دوپایه حلال (مشتقات نفتی) و آب تولید میشود. رنگ اکریلیک بر پایه آب محبوبتر و سازگار با محیطزیست است. همچنین موقع اجرا بی بو بوده و خطری هم برای انسان ندارند.
رنگ اکریلیک ظاهر بسیار زیبایی برای نمای داخلی و خارجی ساختمان ایجاد میکند. ولی باید در نظر گرفت که استفاده از آن باید به صورت اصولی و صحیح انجام گردد. زیرا این رنگ نمیتوان در همه قسمت از ساختمان استفاده کرد.
در ادامه با ویژگیها، مزایا و معایب و همچنین کاربردهای این رنگ پرطرفدار آشنا خواهید شد. پس با ما همراه باشید.
نحوه آمادهسازی و استفاده از رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک یک رنگ بر پایه آب و غلیظ است؛ بنابراین در ابتدا باید توسط آب رقیق شود. اما باید از رقیق شدن بیش از حد رنگ جلوگیری کرد. برای این موضوع بهتر است نکات زیر رعایت شود.
- آمادهسازی زیر کار یا سطح کار برای اجرای لایه نهایی
- استفاده از پرایمر برای آمادهسازی زیر کار امری ضروری و الزامی است.
نکته: رنگ اکریلیک را به طور مستقیم نمیتوان روی سطوح فلزی اجرا کرد و زیر کار آن باید از ضدزنگ استفاده شود.
تعیین میزان چسبندگی و غلظت رنگ اکریلیک
پس از باز کردن درب قوطی باید رنگ را بهخوبی مخلوط کرد. این کار میتواند توسط یک قطعه چوب به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با انجام حرکت مارپیچ روبهبالا و رو به پایین و یا ریختن مکرر آن از یک سطل یا قوطی رنگ به دیگری یا هر ابزاری صورت گیرد.
ارزیابی میزان چسبندگی و غلظت
- در مرحله بعدی بهتر است ضخامت رنگ ارزیابی گردد. رنگ باید مانند کرم صاف و غلیظ باشد. در غیر این صورت باید رقیق شود.
- میتوان از قیف برای ارزیابی غلظت رنگ استفاده کرد.
- در صورت نیاز باید رنگ اکریلیک را با استفاده از اضافهکردن مقداری آب تمیز و بدون ناخالصی رقیق کرد.
- این کار را باید مرحلهبهمرحله و در طول فرایند هم زدن انجام شود تا به غلظت مناسب برسد.
تست رنگ اکریلیک قبل از اجرای نهایی
قبل از استفاده از رنگ روی سطح اصلی بهتر است برای اطمینان از صحیح بودن غلظت رنگ توسط یکقلم مو، غلتک یا اسپری روی سطح دیگری امتحان کرد. در صورت تأیید میزان غلظت رنگ، میتوان پروژه نقاشی را شروع کرد.
نکته: اگر رنگ خیلی غلیظ بود، تا زمان رسیدن به قوام مطلوب، باید آب بیشتری به آن اضافه کرد. برای بررسی میزان چسبندگی و غلظت رنگ، باید تست را مجدداً تکرار نمود.
کاربردهای رنگ اکریلیک
استفاده از رنگ اکریلیک کاربردهای فراوانی دارد که در زیر به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
قابلاجرا بر روی دیوارها
رنگ اکریلیک گزینه مناسبی برای رنگآمیزی فضای داخلی از جمله دیوارها است. ازآنجاییکه خیلی سریعتر از رنگ های روغنی خشک میشود، میتوان بهسرعت لایه جدید را روی آن اجرا کرد و با ایجاد یک پوشش صاف و یکنواخت بهسرعت به نتیجه دلخواه رسید.
دلیل دیگری که باعث میشود رنگ اکریلیک را مناسب رنگآمیزی فضای داخلی از جمله دیوارها و قرنیزها دانست، قابلیت شستشوی آسان آن است.
قابلاجرا بر روی بتن
از رنگ اکریلیک میتوان بر روی سطوح بتنی استفاده کرد. این رنگها به دلیل فرمول ویژهای که در خود دارند نهتنها سطوح بتنی را در برابر رطوبت محافظت مینمایند، بلکه در برابر ساییده شدن و یا ورقهورقه شدن مقاومت خوبی از خود نشان میدهند.
قابلاجرا بر روی چوب
رنگ اکریلیک پوشش مناسبی برای سطوح چوبی مانند تختههای چوبی، مبلمان چوبی و نمای چوب است. همچنین به دلیل مقاومت بالای رنگهای اکریلیک در برابر یخزدگی کنند، در مناطقی که سطوح چوبی در معرض دمای کم هستند، رنگآمیزی آنها با رنگهای اکریلیک گزینه مناسبی خواهد بود.
رنگ اکریلیک روی نمای آلومینیومی
رنگ اکریلیک سطوح آلومینیومی زیبایی میبخشد و نسبت به رنگ روغنی از دوام و انعطافپذیری بیشتری برخوردار است. همچنین با تغییر درجه حرارت منبسط و منقبض نشده و بهراحتی نمیشکند
استفاده از رنگ اکریلیک روی نمای آلومینیومی، آن را در برابر تغییر رنگ در برابر خورشید و یا تغییر کردن تحتتأثیر در برابر عوامل دیگر محافظت میکند.
رنگ اکریلیک روی گچ
رنگ اکریلیک سطوح گچی را نیز در برابر رطوبت و رشد کپک محافظت میکند.
از سوی دیگر استفاده از رنگ اکریلیک روی سطوح گچی نواقص یا عیوب آن را پوشش دهد.
هم چنین ازآنجاییکه رنگ اکریلیک سریع خشک میشود، امکان نقاشی مجدد در بازه زمانی کوتاه را امکانپذیر میکند.
مناسب برای استفاده در اتاقها بخصوص اتاق کودکان
ازآنجاییکه بوی ساطع شده از رنگ اکریلیک پس از خشکشدن بهسرعت از بین میرود، میتوان از آن برای طراحی اتاقهای خواب، و حتی اتاقهای کودکان استفاده کرد.
رنگ اکریلیک مخصوص نما
همانطور که میدانید همیشه خطراتی از جمله تغییرات دما، اشعه خورشید، باران و برف، طوفان و گردوغبار، بارانهای اسیدی و … رنگ نمای خارجی ساختمان را تهدید میکنند؛ بنابراین رنگ اکریلیک مخصوص نما باتوجهبه ویژگیهایی که دارد در این راستا تولید شده و از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.
مزایای استفاده از رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک مزایای متعددی دارد و به همین دلیل است که به محصول پرطرفداری تبدیل شده است. برخی از ویژگیهای رنگ اکریلیک در زیر آمده است:
- غیرسمی
- ازبینرفتن سریع بوی آن
- خاصیت خشکشدن سریع
- سهولت در استفاده
- قابل اشتعال نبودن و سازگاری با محیطزیست
- امکان اعمال دولایه رنگ در یک روز
- قابلاستفاده روی سطوح مختلف
- قابلیت شستوشوی آسان
- مقاوم در برابر اثرات نور خورشید و نفوذ رطوبت
- دوام و ماندگاری بالا
- تنوع زیاد
- دارای مقاومت بالا در برابر ترکخوردگی
- عدم جذب گردوخاک
- دارای قابلیت ترمیم دوباره
برای اطلاعات بیشتر درباره انواع رنگ های رنگ نانو ، رنگ ضد حریق ، رنگ کنیتکس ، رنگ فوری ، رنگ زمین تنیس کلیک کنید.
جمعبندی
همانطور که مشخص گردید، رنگ اکریلیک به دلیل مزایا و ویژگیهای خود برای استفاده در ساختمان انتخاب مناسبی خواهد بود. با این وجود در صورت استفاده غیراصولی این رنگ شاهد مشکلاتی از قبیل پوستپوست شدن رنگ، تغییر رنگ بعد از رنگآمیزی، نچسبیدن رنگ و … خواهیم بود.
برای اطلاع از قیمت این رنگ و نحوه استفاده از آن میتوانید به وبسایت روشان فام مراجعه کنید. همچنین شما میتوانید انواع رنگهای صنعتی، ساختمانی، ترافیکی و … را با مناسبترین قیمت از این وبسایت خریداری نمایید و یک خرید مطمئن و ارزان را تجربه کنید. برای خرید رنگ صنعتی و رنگ ساختمانی کلیک کنید.