مراحل تولید رنگ از روند پیچیدهای برخوردار است. درواقع این مایع سیال برای تبدیل شدن به حالت جامد و خشک برروی سطوح یک فرآیند شیمیایی را سپری میکند.
کاربردهای رنگ تنها معطوف به رنگ دیوار ساختمانها یا وسایل دردسترس نمیباشد، بلکه میتوان برای انواع جنبههای حفاظت شیمیایی و فیزیکی، حوزه سلامت و دیگر زمینهها استفاده کرد.
بنابراین اگر قصد اطلاع از مواد تشکیلدهنده و مراحل تولید رنگ را دارید تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
رنگ از چه موادی تشکیل شده است؟
از اجزای تشکیلدهنده رنگ میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- رنگدانه
- رزین
- حلال
- مواد افزودنی و پرکننده
رنگدانه
کاربرد رنگدانهها در رنگسازی نهایی، افزایش غلظت، چک کردن ماتی و براقی و … است که به دو دسته رنگدانه اصلی و توسعهدهنده تقسیم میگردند.
رزین
این ماده نقش اصلی در مراحل تولید رنگ بهعهده دارد. از رزین برای متصل کردن رنگدانهها در کنار هم و چسبیدن رنگ به سطوح استفاده میشود.
حلال
نقش حامل را ایفا میکند، بهگونهای که باعث اتصال بین رنگدانهها و رزین میشود. حلالها برای رسیدن رنگ به شکل و فرم نهایی مورد استفاده قرار میگیرند.
مواد افزودنی و پرکننده
این مواد به رنگ خاصیت ضد کپکزدگی، ضد خراش و قابلیت خشک شدن سریع و … میبخشد. از مهمترین مواد افزودنی در مراحل تولید رنگ میتوان به پرکنندهها اشاره کرد که باعث ایجاد ویژگیهایی در رنگ مانند قابلیت خمیری شدن، ضداسیدی و جذب رطوبت میشوند.
شرکت روشانفام با تولید انواع رنگ ساختمانی، صنعتی و سایر محصولات توانسته گام بزرگی در صنعت رنگسازی بردارد و شما میتوانید با مراجعه به سایت روشانفام از این محصولات و نحوه فروش مطلع شوید.
مراحل تولید رنگ به چه صورت است؟
در صنعت رنگسازی، شیوه ساخت رنگ به 5 مرحله طبقهبندی میشود که عبارتند از:
مرحله اول: اندازهگیری اجزای رنگ
ابتدا مواد موردنیاز از طریق ترازو اندازهگیری میشوند،این اندازهها با توجه نوع حجم مخزن موجود در میکسرهای ساخت رنگ متفاوت است.
مرحله دوم: آماده کردن و پخش کردن رنگدانهها
در این مرحله رنگدانهها که حالت پودری و جامد دارند باید با یک مقدار معین حلال ترکیب گردند. سپس نوبت به آماده کردن میکسر میرسد. میکسرها نقش ترکیب مواد را در مراحل تولید رنگ عهدهدار هستند. میکسرها در حالت کلی حدود 800 تا 1200 دور در دقیقه میزنند.
مرحله سوم: قاطی کردن مواد
از نکات مهم در این مرحله توجه به نسبتهای دقیق مواد برای ترکیب کردن آنها با یکدیگر است. از همین رو این مرحله چندین بار انجام میشود.
در فرآیند ساخت رنگ، حلال اولین اجزا و رزین آخرین مادهای است که به درون میکسر ریخته میشود.
مرحله چهارم: تست در آزمایشگاه
در این مرحله، رنگ نهایی باید در آزمایشگاه از نظر ویژگیهای مختلفی مثل مدت زمان خشک شدن، میزان رنگدهی، ویسکوزیته و غیره کنترل شود.
مرحله پنجم: بستهبندی
در این مرحله، محصول نهایی به دو نمونه تقسیم میشود. یک مورد برای استفاده از دفعات بعدی اندوخته میشود و نمونه دیگر برای بازرسی پایانی جهت تطبیق یکسری از استاندارها تست میشود. سپس رنگ نهایی به مصرفکننده ارسال میگردد.
کلام پایانی
مراحل تولید رنگ از تنوع و پیچیدگی خاصی همراه است، زیرا امروزه رنگها دارای انواع و کیفیت متفاوتی هستند. ضمن اینکه از مواد صنعتی مختلفی هم در ساخت آن استفاده میشود.
کارخانه روشانفام باکیفیتترین رنگ صنعتی، رنگ ساختمانی ، رنگ ترافیکی و سایر محصولات را به شما ارائه میدهد.